Jó tanácsok a Delap® Struktúrák alkalmazásához!

Kedves Felhasználók!Sajnálattal tapasztaljuk, hogy nem kellő odafigyeléssel olvassák el felhasználási útmutatónkat, ezért itt szeretnénk kiegészíteni az abban leírtakat.

Delap® lappal burkolt falfelület élettartama nem az általunk gyártott anyagoktól, hanem az alapfelület kiképzésétől függ legfőképpen.

1. Lábazatoknál, nagy vízterhelésű helyeknél MESZET ne használjanak a falfelület kiegyenlítő vakolatban! Használjanak kétszer rostált sódert, cementet vagy fagyálló csemperagasztót a vízfelszívódás elkerülése érdekében.
2. Kocsi lejáró támfalát, földbe épített kerítéseknél a földdel érintkező oldalakat teljes vízszigeteléssel kell ellátni, ugyanis a falba szívódó víz megfagy, a burkolat csemperagasztóval együtt leválhat. Ez az egyszerű fizikai hatás más nem Delap® burkolatra is vonatkozik.
3. Az alapfelület megfelelő állékonyságú, szilárdságú, száraz legyen burkolás előtt. Amennyiben a falfelület nedvszívó, használjanak univerzális alapozót a csemperagasztó hirtelen kiszáradásának elkerülése érdekében.
A felhasználásra kerülő csemperagasztónak a Delap® lap teljes hátfelületével érintkeznie kell ragasztáskor! Nagyobb méretű lapok ragasztóba ágyazása után kisméretű gumihengerekkel hengereljük át a lapokat!
Az esztétikai hatás érdekében, javasoljuk, hogy a lábazatokhoz ne világos színtónust válasszanak, mert hiába mosható a falfelület akkor sem lehet elkerülni, hogy a kosz által felkerülő pigment le ne fesse a falfelületet.
Színes fugaképzésnél a fehér csemperagasztóba azonos keverési aránnyal keverjenek színes fugázó anyagot és a keverékkel ragasszanak (De kérjük kerüljék ezt!) Ne felejtsék el, hogy a csemperagasztó maga a fugaanyag is.
Hígfolyósabb legyen a csemperagasztó, mint a hagyományos csempe ragasztásakor
+ 25 C felett ne ragasszanak, mert a ragasztás minősége nem megbízható, és a burkolat élettartama kérdéses.
- 5 C alatt ne ragasszanak, mert az anyagokban kémiai kötés nem jön létre biztonságosan, éjszakára lefagyhat a felhordott felület, a Delap® lapok is nagyon merevek, könnyen törnek
- Csapó esőtől védjék a frissen ragasztott felületet.
- Fugázásnál egy 1,5 collos ecsetet használjanak úgy, hogy a még hígfolyós csemperagasztót húzzák ki a fugahézagban vályút képezve úgy, hogy a papír széléig érjen a ragasztó.
- Több dobozból felhasználva keverjük a lapokat a véletlenszerű megjelenés érdekében.
- A lapok ollóval vághatók, a csemperagasztóban már beágyazva tapétavágóval méretre igazítható. Vágáskor esetlegesen az öntapadó védőfólia a széleknél elválhat az anyagoktól. Ilyenkor kis tapétázó gumihengerrel dolgozzuk vissza az anyagra az öntapadó fóliát, főleg a széleken. Ez azért fontos, hogy a fugázáskor ne folyjék a csemperagasztó a lapokra.